19 Temmuz 2009 Pazar

Kotunun de Kotusu Varmis!


Cuma gunu bizim okulun muduru(kendisi tanidigim en matrak insanlardan biri) beni bak cok onemli bir yere goturecegim seni hadi hazirlan gel diye kandirdi. Hatta yanina defter al not falan alirsin diye ekledi. Egitim Merkezi diye bir yere gittik: bir sinif hazirlamislar, icine yepyen siralar, birkac poster koymuslar, iste boyle olmali sinif dedigin diye sergiliyorlar. Her goren de ay iste evet boyle olmali diye onayliyor. Yahu iyi bir egitim ortaminin nasil olmasi gerektigini tahmin etmek zor degil, asil o noktaya nasil ulasilacagina dair fikir uretsenize! Bir de ismis gibi bir saat yol geldik ornek sinifi gormek icin!
Egitim Merkezi'nin tam yaninda bir de ilkokul var, onu da ziyaret edelim dedi bizim mudur. Ben diyordum ya hani bizim cocuklarin hicbir seyi yok diye, yanilmisim, bizim okulun durumu bayagi iyiymis megerse. Bu seferki okulda sira yok, hic yok hem de. Cocuklar yerlere yatip yaziyorlar. Defter yok yarisinin onunde, ust bas perisan zaten. Hatta olanlari sayayim: tavan, ogrenciler, ogretmen. Olayi daha da dramatiklestirmemek icin fotograf cekmedim. Onun yerine ogretmenlerden birinin dunya tatlisi kizinin fotografini koyuyorum.

2 yorum:

Aslı Budak dedi ki...

Ya sen nasıl bir genç insansın, çok alkışlıyorum seni,

Ahmet Tarık dedi ki...

Şu olayı daha da dramatikleştirmemek için fotoğraf çekmeme cümlesini etkileyici buldum. Kız da gerçekten çok tatlıymıs:)