18 Temmuz 2009 Cumartesi

Esukanesi'de Drama Dersleri

Ikinci gun koydeki yoksunluklari fark etmeye basliyorum. Oyle ya elektrik yok burada (dolayisiyla elektrikle calisan hic bir alet), su yok (icme suyu bulmak icin binbir strateji gelistirmem gerekiyor), yiyecek olarak barbunya, matooke, posho ve tatli patates haricinde hicbir sey yok, 365 gun boyunca her ogun bunlar yeniyor ve hazirlanan yemekler hep ama hep ayni. insan hiv merak etmiyor acaba aksam yemeginde ne var diye. belli cunku. Isin garibi bu sadece benim garibime gidiyor.Siniflarin penceresi yok, cocuklarin ayakkabisi yok, derse baslayacagim cocuklarin oturacak sandalyeleri yok!! Kagit istedim bir ogretmenden ici aciyarak verdi. Bu olaydan sonra artik her seyi kendim disardan almaya karar verdim.
Simdi cocuklari yakindan tanimama firsat veren drama derslerinden birkac anekdot: cocuklara simdi bir seyden cok korkalim, ne olsun bu sey dedigimde verilen cevaplar: aslan, fil, yilan, bukalemun,yamyam ! eh, Afrika burasi..
Bir karakter yaratalim dedigimde canlandirilanlar: AIDS'li bir kadin, vitamin eksikliginden olusan bir hastaliga yakalanmis bir cocuk. Karakter yaratalim dedigimde hep hastaliklar uzerinden bir seyler uretiyorlar. Birisine cok sinirlenelim, kizalim dedigimde cocuklarin cogu onu taciz eden, ona kotu muamelede bulunan birine sinirlendi. Tum bu ornekler onlarin dunyalarina girmem icin irili ufakli kapilar oluyorlar onumde acilan...

resim 1> Bakkaldan aldigim 5 kasik yag ve ben:)
resim 2> mister Baker ve ben ders programimi tartisirken
resim 3> cocuklarla drama dersi 1
resim 4> cocuklarla drama dersi 2

1 yorum:

pınar ünsal dedi ki...

Merhabalar Seda,
Bloğunu sevgili Meltem'in bloğundan gördüm ve bu buluş, benim için hoş bir keşif gibi oldu.
Hayatı,kendisine sunulan tepsi dışında algılayabilen ve gerçekçi olguların da varlığının bilincinde olan kişilere daima saygı duymuşumdur.Bu saygı unsuruna sen de dahil oldun.
Bloğunu baştan itibaren okuyorum ve yazılarının takipçisi olmak yanında internette de duyurularını yapacağım.
Hayatındaki kararlılığının bende bıraktığı etkiyi başkalarıyla da paylaşma isteği doğurdu bende.

Sana Uganda'da bol şans diliyorum.
Sevgili Meltem'e de sevgilerimi iletmeni isteyeceğim senden.

Kolaylıklar diliyorum.
Muhabbetle..
pınar yavuz