25 Temmuz 2009 Cumartesi

Dolaptan Cikan Surpriz






Hic umudum olmadan mudure okulda hic kitap olup olmadigini sordum, megerse cok da hos hikaye kitaplari varmis okulda da bir dolapta kilitli durup tozlanirlarmis. Simdi cocuklarla okuma saatleri yapiyoruz, bu saatler yetmiyor, kitaplari eve goturmek istiyorlar, merakla inceliyorlar, bana aciklattiriyorlar resimleri.
Bu haftanin sonlarina dogru daha buyuk siniflari almaya karar verdim. Meger hata etmisim bu zamana kadar onlarla calismayarak. O kadar yaraticilar ki saatlerce tiyatro tadinda dogaclar izliyorum sayelerinde.
Hazirladiklari dogaclar her telden caliyor: birinde uvey annenin kendi kizina ve uvey kizina farkli muamelesi isleniyor, bir digerinde Ugandali bir grup Ingiltere'den onlari ziyarete gelen arkadaslarina hosgeldin soleni duzenliyorlar, bir diger dogacta insaat iscileri bir ev insa ederken iscilerden birinin kolu makineye sikisiyor ve buyucu gelip kirlan kolu ozel gucleriyle iyilestiriyor! Baska bir ornekte anne babasindan kitap isteyen kiz istedigini alamayinca diskoteklere (!) dusup hamile kaliyor, anne babasiysa akillanip diger kizlarina farkli davraniyor va daha ne hikayeler!
Bir de istisnasiz herkes muzige cok merakli, dansli-muzikli bir aktivite olmayagorsun herkes birbiriyle yarisiyor maharetlerini sergilemek icin!

resim1> Cocuklar dogaclarini sergilerken
resim2>Aktor dedigin!
resim3>Mango agacinin altinda kitap okuyoruz
resim4>drama
resim4>drama

5 yorum:

Adsız dedi ki...

seda abla ben enes seni çok özledik ne zaman dönüyorsun??

Ayça dedi ki...

Seda!

Sen ne kadar eşsiz bir insansin!

Okudukça ve fotolari gordukce gözlerim doldu ve boğazim dugumlendi!

Hem bazi seylerin farkına vardim hem senin adina kalbim sevinçle doldu ve seninle gözlerim dolarak gururlandm!

Senin yanında olup bütün bunları yapabilmeyi çok ama çok isterdim!

ve bense oturmus ofisteki rahat koltuktan yüzümde mahcup bir ifade ile yazıyorum bunları.

Her fotoda, ifaden ve bakislarin o kadar cok sey anlatıyor ki...

Aklimin ve iyi dileklerimin sende olduğunu, ve dünyaya ve insanlara bunca güzel şey katan ince ruhuna hayranlığımı unutma!

Ayça.

Anıl dedi ki...

Distotek'i bilmeleri de şaşırtıcı...

Seda Meşeli dedi ki...

evet anil diskotek'i biliyorlar cunku koye en yakin sehirde, (masakada) ulkenin en unlu diskotegi bulunuyor ve sanirim bi kac ogrenci buraya gitmis ya da bir sekilde varligindan haberdar..
aycacim, insallah bi gun beraber de geliriz buralara, kesfedilcek, paylasilacak o kadar cok sey var ki!ayrica yazdiklarinla mutlu ettin beni, gelince gorusmek, yuzyuze konusmak dilegiyle...

Adsız dedi ki...

selam ben senay, gercekten super bir blog, eger facebook veya twitter varsa eklemek isterim...