28 Ağustos 2009 Cuma

Ruyalarimizi Paylasalim

Cocuklarla ruyalar uzerine kisa bir sohbete daldik, psikoloji ogrencisi olmamdan kaynaklanan dogal ilgimin haricinde, bireysel olarak da cok ilgimi cekiyordu gordukleri ruyalar. Daha ilk soz alanlarin anlattiklarindan dehsete dustum, sanki ruyalarinizi degil de kabuslarinizi anlatin demistim. Biri upuzun kirmizi bir yilan tarafindan koseye sikistirilip isirilisini anlatti, bir digeri mango agacina tirmanirken birden agacin kokunden ayrilip yere devrilmesiyse koca govdenin altinda kalisini. Bir oteki, annesiyle beraber okuzun ustunde kiliseye gittiklerini, kiliseye vardiklarindaysa pederin hepsini kucuk parcalara ayirip etlerini saga sola sactigini gordugunu soyledi ruyasinda. Bunlarin disinda boda bodanin kendisini ezdigini, hirsizin evlerine girip tum ev halkini bicaktan gecirdigini, yagmurlu bir gunde domuzun yemegini calmaya calisirken kacmayi basaramayarak domuz tarafindan isirildigini, gecenin bir yarisi yamyam tarafindan kovalandigini ve cesitli aile fertlerinin oldugunu anlatanlar oldu ruya diye. Tum anlatilanlarin istisnasiz olumsuz olmasina sasirarak simdi de guzel ruyalarimizi paylasalim dedigimdeyse biri soyle yazmis onundeki kagida:
'' Ruyamda koca bir poset dolusu para buluyordum, anneme heyecanla poseti gosterdigimde, bu paranin okul harcligimi odemek icin kullanilacagini soyluyordu, icim icime sigmiyordu o an. Bir de uyandim ki ne goreyim, ne poset var ne de para etrafimda. Annem tum gorduklerimin bir ruyadan ibaret oldugunu sessizce fisildadiginda goz yaslarina boguldum tabi ki, kim odeyecekti simdi benim okul harcligimi?'' Bir digeri ''Africaner'' Oteli'nin sahibi oldugunu gormus ruyasinda. Soyle anlatiyor ruyasini: "Iste o zaman zengin olmustum otelime gelen onlarca musteri sayesinde. Istedigim kadar soda icip, diledigim yiyecege erisebiliyordum. Oyle saglikli bir adamdim ki ben artik! Ayni zamanda durusttum de, calisanlarimin hakkini yemiyordum asla ve hep guleryuzluydum onlara karsi. Tarif edilmez derecede mutluydum ruyamda.
Sinifin en capkin erkegi de ruyasini soyle anlatmis: "Kiz arkadasimla Nabugabo golunun sahilinde oturuyorduk, ona beni sevip sevmedigini sordum, sozle cevap vermek yerine bir mektup yazip cebime ilistirdi, gulumsedi sonra. Sodalarimizi yudumlayip bu guzel yaz gununun keyfini cikariyorduk doyasiya." Bunlarin disinda gokyuzunde kuslarla beraber ucarak dans ettigini gorenler olmus ruyasinda. Anlattiklari her hikayeyi, cizdikleri en kucuk cizgiyi sakliyorum yanimda simdi, iple cekiyorum universitedeki hocalarimla paylasacagim gunleri.
resim1> Hotel Afrikaner'in zengin sofrasi
resim2>Yamyam tarafindan kovalanan Henry, yamyam diyor ki "Seni yemek zorundayiiim!", Henry cevap veriyor: "Anneeee, gel yardim et banaaaa!"
resim3> Kardesinin vefatini cizen Maria
resim4>Immelidah, bir torba dolusu para buluyor, ne yazik ki ruyaymis

5 yorum:

Cocukla Cocuk dedi ki...

çocukların kabuslar görmesine gönül katlanmıyor. güzel rüyalarının gerçeğe dönmesini istiyor insan
sevgiler

TATLI CADI dedi ki...

Merhaba Seda Pigmelerledans yönlendirdi beni sana. Ona gıpta ederdim ama seni takdir ediyorum,şu gencecik yaşında çok cesursun.
Belki tüm sorumluklarımı yerine getirdikten sonra bakarsın ben de kırarım kirişi ne dersin?

ruhdagı dedi ki...

Çocukların rüyaları beni çok etkiledi. Güzel rüyaları daha iç burucuydu.
"Dilediğim kadar soda içebiliyordum..."

Velhasıl yapmaya çalıştığınız güzellikler için kendi adıma teşekkür etmek istedim. Bizde ancak oturduğumuz yerden ahkam kesmeyi çok iyi BİLİYORUZ :(

Yüzünüzdeki ışıltının tüm hayatınızda parlamasını dilerim.

Sevgiler.

Anıl dedi ki...

"I dream wen my brother deid". Kaç yaşında bunu yazan çocuk? Sen hangi dilde anlaşıyorsun bu çocuklarla (Yani İngilizce anlaşmanız oldukça zor görünüyor da:))? Orda oruç tutman da zor oluyordur, kaç saat sürüyor sahur-iftar arası:))? Hepsi bir yana ne zaman dönüyorsun?

Adsız dedi ki...

merhaba seda abla ben senin eski öğrtemenin Basriye Akan ın bir öğrencisiyim. Senin gazetediki yazını çok beyendik. Başarılarının devamını dilerim